23032009ur skolans antikens grekland häfte;
"redan de gamla grekerna klagade på ungdomen. Så här skrev filosofen Sokrates på 400-talet före Kristus:
          Unga män och kvinnor uppför sig sämre än någonsin tidigare. De föraktar varje auktoritet och hyser ingen respekt för åldern. De reser sig inte ens, om en äldre person träder in i ett rum, de är uppkäftiga mot sina föräldrar och andra, de stör varje hyfsat samtal mellan vettiga människor, de har dåliga matseder och har blivit sina lärares skräck."


Men förlåt, "redan de gamla grekerna klagade på ungdomen". Är det det ungdomen är till för? Att bli klagad på? Vissa föräldrar säger att man inte ska låta någon sätta sig på en (då menar jag inte bokstavligt talat) men ändå ser man redan i ANTIKENS GREKLAND, att de vuxna ska ha kontroll över de yngre, att vi ska vara precis som dom. Bestäm er nu.

Annars förutom att jag reagerar på våran skolas material så har jag en känsla, ni vet den känslan när man tillexempel har gjort en prov man kände sig lite tveksam på och fått alla rätt, som när man hittar en ny låt och upptäcker att den är helt únderbart bra. Som när man vaknar upp och märker att man kan sova lite till, vet ni vilken jag menar ? :D
Jag har ingen aning varför. Sen igår var jag i stan, jag missade min buss och märkte att nästa inte gick förrän 1 timma och en halv timme senare, det var ju sol ute så jag gick runt lite i stan. Klockan var typ halv 8 på kvällen så ingenting var öppet på en söndag så jag gick ner mot frihamnen. Där ser jag en stor folksamling, typ kanske 70 pers. När jag går närmare är de flesta i min ålder och upp mot 25. Alla står iprincip helt tysta, på en pall längst fram sitter en kille som äldst kan ha varit 24 och sjunger och spelar akustisk gitarr. Jag fick ryyysningar, han var helt grymt duktig och gav en gåshud genom en gitarr och hans röst. Låten han spelade sa han sedan hette "I was broken" med Robert Pattinson som är en av mina stora favoritsångare.
Hoppas få höra mer av honom, han borde spela mera, resten av alla människorna som stod där verkade reagera precis som jag, det är skönt när man hittar en sådan sak.

wow,
puss på er <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0